Model.Name

Casting do musicalu Akademia Pana Kleksa

Opublikowano: piątek, 10 maja, 2024

Serdecznie zapraszamy młodzież do wzięcia udziału w castingu do musicalu "Akademia Pana Kleksa" organizowanego przez Fundację Sto Serc, jako projekt Teatr Wielkich Serc.

Przedstawienie muzyczne będzie przygotowywane poprzez warsztaty teatralne, na których uczestnicy będą mogli rozwijać swoją kreatywność, umiejętności współpracy i ekspresji artystycznej. Chcemy stworzyć przestrzeń dla młodych ludzi, w której mogą eksplorować świat teatru, rozwijać swoje talenty oraz budować pewność siebie i umiejętności komunikacyjne.

Osoby wyłonione z przesłuchań od września będą uczestniczyć w warsztatach teatralnych. Ich przygotowaniem oraz prowadzeniem zajmie się Sebastian Dylnicki, który jest dyplomowanym aktorem scen muzycznych, a jego pasja do teatru i muzyki trwa od 20 lat.

Od 2013 roku, Sebastian Dylnicki pełni funkcję dyrektora artystycznego Polskiego Teatru Historii. Reżyserował adaptacje teatralne tj. „Zemsta” Aleksandra Fredry oraz „Pan Tadeusz” Adama Mickiewicza w Teatrze Współczesnym w Krakowie. W swoim dorobku ma również spektakle edukacyjne tj. „Dzieci w Fabryce Czekolady”, „Uczyń mnie drzewem” oraz bajki tj. „Czerwony Kapturek” oraz „Pagonek i Gusia”.

Planowany czas realizacji projektu został podzielony na trzy etapy:

1. Rekrutacja uczestników (marzec-maj 2024) – uczestnicy, którzy się zgłoszą poprzez formularz Google, zostaną zaproszeni na casting, na którym wyłonimy uczestników warsztatów.
  2. Cykl warsztatów (wrzesień-maj) – warsztaty będą prowadzone w MDK w Łaziskach Górnych, przez Sebastiana Dylnickiego.
  3. Premiera spektaklu (kwiecień 2025) – dzięki rozwojowi umiejętności artystycznych młodzi artyści będą wystawiać pełnowymiarowy musical.

Zainteresowanych prosimy o przesłanie formularza Google - link. Casting odbędzie się 25 maja 2024 r. o godzinie 9:00 w MDK w Łaziskach Górnych.

Wszystkim życzymy powodzenia!