Maciej Szadziul

• Data urodzin: 14 sierpnia, 2006
  • Choroba: głęboki niedosłuch zmysłowo-nerwowy
  • Cel: pomoc w sfinansowania turnus rehabilitacyjnego

Maciej urodził się w dniu 14.08.2006 roku z obustronnym głębokim niedosłuchem zmysłowo-nerwowym. Obecnie jest już po wszczepieniu systemu implantu ślimakowego Nucleus Freedom do ucha prawego. Nasz syn systematycznie uczęszcza na zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju mowy. Rehabilitacja towarzyszy Maciejowi od narodzin i jest to już wkomponowane w jego życie, każda czynność wykonywana przez nas w domu daje mu możliwość poznania coraz większego zasobu słów i dźwięków. Maciej czyni postępy w zakresie wzbogacania słownictwa biernego, a co jest dla nas najważniejsze –czynnego. Jesteśmy rodzicami pozytywnie nastawionymi do życia i mamy nadzieję, że jego systematyczna rehabilitacja przez upływające wraz z nim lata wpłynie pozytywnie na jego rozwój mowy i pozwoli na swobodniejszy kontakt z otoczeniem, a w przyszłości na spełnienie największego marzenia, czyli uczęszczania na zajęcia gry na gitarze.

Każda pomoc oferowana z Państwa strony zostanie przekazana na tak wyczekiwany przez Macieja turnus rehabilitacyjny, polegający na pracy z psychologami i logopedami pomagającymi w ćwiczeniu mowy, pisaniu i czytaniu, a także wsparciu psychicznym, co stwarza możliwość zaistnienia dziecka w późniejszym życiu, oraz zakup systemu FM , ułatwiającym lepsze odbieranie dźwięków podczas nauki w szkole, a który znacznie przewyższa nasze możliwości finansowe.